Hak Cipta Terpelihara

Tuesday, March 29, 2011

Jom Heboh Batu Kawan, Pulau Pinang

Photobucket

Zoo Taiping dan Night Safari

hmmm....aku masuk hari yang lepas untuk night safari tapi kamera berflash tidak dibenarkan guna..dan memang ada kebenarannya.Jadi tidak banyak gambar yang dapat diambil dan dapat di muat kedalam blog aku nie. Untuk makluman semua tiket masuk adalah RM16.00 sekepala bagi dewasa dan RM14.00 bagi kanak-kanak. Suasana memang seronok dan mengujakan. Memang berbaloi untuk melihat dan melancong .

Photobucket


Jeti Pulau Aman, Pulau Pinang

Photobucket


Taman Tasik Taiping

Photobucket


Taiping War Cemetry

Photobucket


Bukit Larut @ Maxwell Hill

Photobucket


Friday, March 25, 2011

Malam bulan di pagar bintang.

Photobucket

Gambar di waktu malam menghala ke Pulau Pinang dari Pelabuhan BCT, Perai, Pulau Pinang.

Pengumuman!!!!

Aku dah upload gambar baru bagi post Star Cruise Libra. Gambar tersebut melibat sebahagian kecil dari keaadaan dalaman Star Cruise Libra. Untuk melihatnya ..Sila rujuk di post ini.

Pantai Merdeka sewaktu senja

Photobucket
hmm...kelihatan huruf M jer yang hilang...harap pihak yang berkaitan ambil tindakan bagi mengindahkan lagi dan diharap tiada lagi vandalisme dilakukan.

MV Amusement World di Penang

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Hmmm..kalau dilihat pada kapal ini...kelihatan kapal adalah dari model lama..tapi dari infomasi yang didapati ..kapal ini adalah salah sebuah kapal yang menawarkan pakej ke laut lepas selama sehari dan bermalam di tengah lautan dan menawarkan perjudian diatasnya.Pakejnya bermula dari RM 60 dan tidak termasuk bilik untuk bermalam. Kapal ini sentiasa keluar masuk dari Swettenham Pier di Georgetown, Pulau Pinang

Model Baru Lelaki - Mr Perfect

Saya juga pada masa akan datang akan uploadkan gambar model lelaki yang telah dilakukan photoshoot bersama-sama rakan saya.nantikan dan kemunculannya.

Mimie Yamie di Oregano Bar, Batu Feringgi

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photoshoot dilakukan di Oregano Bar, Batu Feringgi, Pulau Pinang.Keadaan cuaca yang hujan lebat menggagalkan harapan untuk penggambaran dilakukan diluar. Pada mulanya, bercadang untuk dilakukan dengan jalan cerita, tapi apakan daya, nasib tidak menyebelahi.Apa pun , terima kasih diucapkan kepada pihak Oregano Bar, Batu Feringgi yang membenarkan kami melakukan penggambaran di lokasi mereka.Semoga Oregano Bar bertambah maju.

Model baru akan datang - Ira dan rakannya di Oregano Bar, Batu Feringgi

Photobucket
Walaupun terpaksa berpayung akibat hujan yang lebat menimpa, namun semangat dan komitmen yang di tunjukkan dalm memberi pose yang istemewa amatlah dihargai.terima kasih diucapkan kepada Ira dan rakannnya.


Photobucket
                                  Cantik kedua-dua bakal model.semoga berjaya dalam setiap pembabitan yang dilakukan.

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Bakat dan komitmen yang ditunjukkan amat dikagumi.penggambaran dilakukan di Oregano Bar, Batu Feringgi.Terima Kasih di ucapkan atas kerjasama yang diberikan.dan sedikit sebanyak mampu menaikkan nama Oregano bar.Terima kasih juga pada Ira dan rakannya.

ini link gambar terbaru ira : http://penyairbatuk.blogspot.com/2011/10/intan-rosmira-tale-of-shy-girl.html

Wednesday, March 23, 2011

Kapal Persiaran Queen Elizabeth

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Kapal Persiaran Queen Elizabeth selamat tiba di pelabuhan penumpang Pulau Pinang.Saiz kapal yang besar dan saiznya yang hampir memenuhkan keseluruhan pelabuhan kapal penumpang.

Town Hall , Pulau Pinang sewaktu malam hari

_MG_3226

 Town Hall Pulau Pinang di malam hari .Terletak bersebelah padang Kota Lama.

Star Cruise Virgo anchorage di lautan Pulau Pinang

_MG_3423


 Menunggu giliran untuk memasuki pelabuhan penumpang di Port Sweettenham Pier

Tuesday, March 22, 2011

Model akan datang menjelma...

untuk tambahan makluman ...model lama akan bergabung dengan model baru ...dan seperti biasa ..pilihan model mimie yamie bersama dua orang bakal model baru ....gambar akan di upload nanti ...tunggu kehadirannya.....

Akan datang....

Hmm...Internet blown up ....xleh nak update blog aku buat masa sekarang nie...dan mungkin pada masa hadapan akan di kemaskini blog ini ...dan nantikan kehadiran gambar-gambar baru seperti georgetown di malam hari ...gambar Star Cruise Virgo yang terbaru iaitu sedang anchorage di tengah lautan dan gambar kapal ketiga terbesar di dunia iaitu Queen Elizabeth Cunnard yang telah longside di  Port Swettenham Pier pada 21.03.2011.dan seperti biasa dan juga kebanyakan gambar yang akan di muat turun nanti adalah gambar hasil kerja aku sendiri yang kebanyakannya tidak di edit ...bagi aku dan pandangan peribadi aku ...aku seorang jurugambar dan bukannya juru edit gambar...adakalanya gambar yang natural dan hanya bermain ngan shutter speed, Aperture, ISO , white balance...dan picture style boleh menghasilkan suatu hasil karya yang mampu menceritakan sesuatu....ya ...aku seorang jurugambar atau dalam bahasa inggerisnya photographer.....apa korang nak kata...katalah ...ada aku kesah ????

Thursday, March 17, 2011

Terima Kasih Semua

hmmm...akhirnya naik juga rating blog aku nie...dah lama aku x online dan jarang aku update blog aku nie....tapi semenjak aku upload gambar2 dan selalu update nie ...naik jugaklah ratingnya...dulu seingat aku xsampai sepuluh view jer....lagipun blog nie pun pada asalnya bermula semenjak disember 2007 lagi ...dah dekat 4 tahun sudah usianya...kalau bagi kanak2 ..mungkin dah pandai bercakap dan mengarang ayat dah nie....tapi aku juga dok terkontang kanting mencari idea dan update blog aku sendiri ....walau bagaimanapun ...terima kasih kerana sudi singgah di blog aku yang xseberapa nie...

Starcruise virgo di Penang

_MG_3189

Kapal Starcruise Virgo menghampiri pelabuhan 

_MG_3192
Penumpang menanti saat embarkcation

_MG_3197

_MG_3190
Keadaan dalaman lorong kabin penumpang

_MG_3191

_MG_3200

_MG_3195

_MG_3202


_MG_3203

Tuesday, March 15, 2011

Dari Penang ke Kuala Muda

Melintasi Laut menuju ke Tanah Besar dari Pulau

Pandangan Pulau Pinang dari atas feri 

menggunakan lense canon 15mm fish eye f2.8 dan kamera canon EOS 7D

Gambar feri di limbungannya

Akhirnya sampai di Kuala Muda

Deretan sampan nelayan di Kuala Muda

Pandangan seberang sungai Kuala Muda

Awan yang kelihatan berarak membawa hujan 

Menanti untuk disimbahi air hujan di tepian pantai Kuala Muda

Pasar pendaratan ikan di kuala Muda atau dikenali sebagai Pasar bisik kuala Muda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...